Sarbatoare in Giurgiu – TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala

Maine, in cea de-a 2-a Duminica dupa Pasti, numita si “a Sfantului Apostol Toma”, Biserica Ortodoxa il cinsteste si pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta – alaturi de Sfantul Mucenic Valerie.

Pornind de la sarbatoarea ocrotitorului sau, astfel, Municipiul Giurgiu va fi si el în plina sărbătoare în acest sfârșit de săptămână, autoritățile locale hotarand ca, în perioada 21-23 aprilie, să aibă loc Zilele Municipiului Giurgiu [https://www.giurgiuveanul.ro/stiri/cine-urca-pe-scena-la-zilele-municipiului-giurgiu-2017/] .

Maine, cu siguranta ziua de cinstire a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe va fi cea mai marcanta zi a acestei perioade festive a Municipiului, evenimentele la care sunt invitati toti giurgiuvenii (si nu numai) debutand, in dimineata zilei, asa dupa cum se si cuvenea, cu oficierea Sfintei Liturghii Arhieresti, iar aceasta… chiar in nou-construita Catedrala Episcopala [https://lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/23539-municipiul-giurgiu-are-o-noua-catedrala-episcopala.html] – un edificiu impunator ridicat in imediata apropiere a Centrului Eparhial, in care prima Sfanta Liturghie a fost savarasita de curand, intr-o zi care avea sa coincida cu implinirea celor unsprezece ani de la întronizarea în demnitatea de Episcop al Giurgiului a Preasfintitului Parinte AMBROZIE (9 aprilie) [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/23538-11-ani-de-la-intronizarea-ps-parinte-ambrozie-ca-episcop-al-giurgiului.html] .

La slujba de maine vor lua parte, conform informatiilor pe care le-am primit din zona, oferite de Pr. consilier Marian Ciocanel, un sobor numeros de clerici si mai multe oficialitati, credinciosii avand ocazia de a se inchina la Moastele Sfantului lor ocrotitor. Va reamintim ca noua Catedrala Episcopala are hramurile Sfantul Ierarh Vasile cel Mare și Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, evenimentele desfasurate cu aceasta ocazie in Municipiul Giurgiu vor fi transmise in direct (si/sau oferite ca inregistrari video, dupa caz), cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte AMBROZIE, Episcopul Giurgiului, si cu ajutorul părintelui paroh Ștefan Valentin, consilier social al Episcopiei Giurgiului… din cea mai mare și înaltă biserica din județ, de catre Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, acestea putand fi urmarite in programul TV Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/canale-tv] , prezent pe pagina TV/LIVE a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/canale-tv” target=“_blank] , in paginile Serviciului de presa Lăcașuri Ortodoxe (click aici) [https://www.lacasuriortodoxe.ro” target=“_blank] – cat si in paginile partenerilor nostri.

TRANSMISIUNEA in direct a Slujbei Sfintei Liturghii oficiate maine, 23 aprilie 2017, incepand cu ora 9:00, va fi preluata, de asemenea, de Trustul Eveniment TV [https://www.evenimentsibiu.ro/eveniment-tv/” target=“_blank] – partener Lacasuri Ortodoxe, pe reteaua de cablu din tara.

In paralel, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, incepand cu ora 7:30, vizitatorii paginilor noastre vor putea urmari, de asemenea (pe canale special dedicate), Slujba Sfintei Liturghii oficiata in Catedrala din Urziceni, al carei paroh este Pr. Bogdan-Ionut Stancu (Episcopia Sloboziei si Calarasilor) si Biserica Podeanu din Bucuresti, al carei paro este Pr. Ailioaei Vasile.Inregistrarile transmisiunilor live efectuate cu aceatsa ocazie vor putea fi accesate ulterior – in timp real – din pagina NOUTATI VIDEO Lacasuri Ortodoxe (click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati” target=“_blank] – o pagina care va tine la curent, zilnic, cu toate noutatile video ortodoxe publicate atat in tara cat si in strainatate.(Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.