Eroii polonezi, cinstiti la Tulcea. A slujit PS Episcop Visarion

Ieri, Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii, a savarsit, in prezenta Excelentei Sale Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei in Romania, si a oficialitatilor locale, o Slujba de Pomenire la monumentul eroilor polonezi, din Cimitirul Eternitatea, din Tulcea.

In timpul celui De-al Doilea Război Mondial, romanii au întins o mână refugiaţilor polonezi, care se retrageau din fata asediului războiului. După ce işi dobândise independenţa, Polonia a fost agresată din nou. În 1939, România a primit în jur de 3.000 de compatrioţi in tara.

Al Doilea Razboi Mondial a izbucnit la 1 septembrie 1939, odata cu invadarea Poloniei de catre Germania, ceea ce a atras in conflict Franta, Anglia si Commonwealth-ul. A mistuit cea mai mare parte a globului, fiind considerat cel mai mare si mai ucigator razboi neintrerupt din istoria omenirii, provocand moartea a peste 60 milioane de oameni.

Un album foto legat de evenimentul de ieri, poati fi vazut dand click aici [https://www.episcopiatulcii.ro/stiri/pomenirea-eroilor-polonezi-la-tulcea_2977.html] !

Lăcașuri Ortodoxe & Episcopia Tulcii

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.