Aurul rusesc… straluceste de ieri in Strasbourg

Conform unui raport Interfax, ieri au fost montate turla centrala si cupolele destinate noii Biserici rusesti a Tuturor Sfintilor, din Strasbourg, cu cruci montate deja pe ele.

Cupolele au fost realizate la Moscova și aduse în Franța dezasamblate, în trei camioane. Asamblarea cupolelor a luat câteva săptămâni și s-a efectuat în orașul Esho, nu departe de Strasbourg, conform serviciului de presa parohial.

Reprezentantul Bisericii Ruse pe langa Consiliul Europei, parohul bisericii, egumenul Filip (Ryabykh) a sfintit turlele, cupolele și crucile, oficialii companiilor de construcții implicate în construirea noului lacas ortodox participand la slujba.

Clădirea se ridică doar din donații private. Pana astăzi, aproximativ 2.000 de oameni din întreaga lume și mai multe companii rusești au contribuit la ridicarea bisericii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.