publicat în: Arhivă

Principele de Wales a vizitat Familia Regala (album foto)

Joi, 30 martie 2017

Secretariatul Majestății Sale Regelui

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul buletin de presă:

Principele de Wales a vizitat Familia RegalăJoi, 30 martie 2017, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au primit, la Palatul Elisabeta, vizita Alteței Sale Regale Principele de Wales.

Principele de Wales a sosit în ziua de 29 martie, la București, pentru o vizită oficială de trei zile în România, la începutul căreia s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Joi, 30 martie, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu prim-ministrul Sorin Grindeanu și cu membri ai unor organizații neguvernamentale.

În a doua zi a vizitei sale oficiale în România, moștenitorul Coroanei britanice s-a întâlnit cu Familia Regală română.

În cei 150 de ani de la întemeierea Familiei Regale a României, legătura cu Familia Regală a Marii Britanii a fost constantă, bazată pe admirație, afecțiune și respect, atât în dimensiunea sa oficială, reprezentând istoric cele două națiuni, cât și în cea privată, de familie. Este o legătură trainică, întinsă de-a lungul secolelor XIX, XX și XXI, cuprinzând șase generații.

În zilele noastre, Principele de Wales este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în țara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011 și 2016. Principesa Moștenitoare și Principele Radu se întâlnesc, primăvara, cu Principele de Wales în țară, cu ocazia șederilor în România ale moștenitorului Coroanei britanice. (LONews) Despre vizita Altetei Sale Principele de Wales in Patriarhia Romana, puteti citi dand click aici! [https://lacasuriortodoxe.ro/stire/vizita-altetei-sale-regale-charles-print-de-wales-la-patriarhia-romana.html?id=64372]