publicat în: Arhivă

Mesaj al Pr. Necula, catre tinerii din Targoviste

„Tinerețea în Hristos și în Biserică” a fost tema întâlnirii de aseara, dintre târgovișteni și pr. conf. dr. Constantin Necula. Organizată de ASCOR Filiala Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, seara duhovnicească a fost găzduită la Clubul Studenților, din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, cu contribuția directă a conf. dr. Ion Marian Croitoru.

Parintele Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii

Sala arhiplină a demonstrat că Părintele profesor Necula le era deja cunoscut târgoviștenilor, care l-au așteptat și l-au primit cu dragoste. Într-o atmosferă pe care chiar părintele profesor a numit-o „de poveste”, prin bucuria de a fi împreună, de a ne împărtăși unii altora însetați de Hristos, cei prezenți l-au ascultat pe părintele profesor și apoi i-au adresat întrebări.

Părintele profesor le-a transmis tinerilor mesajul pretuirii vietii și al trairii cu discernământ, formuland o serie de recomandari:

– A fi tânăr în Hristos, a fi creștin, înseamnă a nu fi orgolios! Deschideți ochii si-L vedeti pe Hristos, pe Care-L aveți la îndemână!;- Să știi să ierți, să știi să-ti ceri iertare!;- Lasa-ți părinții să-ti fie părinți! Termina cu ifosele!- Nu fii slugarnic! Chiar și lui Hristos, cereți-I cu demnitate, cu bucurie! Lui I se cuvine toată slava, iar celorlalți respect!

– Fii bucuros de Hristos, vorbeste-le celorlalți cu destindere și cu calm! Fără Hristos și fara Biserică, suntem doar suflete pierdute.- Zidirea „bisericii din inima noastră” presupune răbdare și discernământ, de aceea recomandarea este „cauta-ți un duhovnic”. Excesul de zel nu e întotdeauna folositor.

– Prietenul adevărat este acela care te apără pe tine de tine însuți. Mergeți către oamenii care au curajul să vă spună adevărul!

– Puneți-vă întrebări! Credința nu înseamnă muțenie absurdă! Când puțina-credință rodește, cereți-I lui Hristos să vă dăruiască mai multă dragoste!

Constantin Necula, in Targoviste: conferinta cu tinerii

Părintele profesor a atins sufletele celor prezenți, prin modul personal, apropiat, în care a vorbit, sala lăsandu-se cucerită de sinceritatea și dragostea cu care le-a răspuns celor prezenti, subliniind problema orei de religie și importanța ei, problematica familiei creștine, a demnității naționale.

Dupa cum a afirmat chiar si invitatul serii – „plinătatea dragostei se plinește când stăm împreună” – seara duhovnicească s-a dovedit a fi un moment de trăire a plinătății dragostei, căci mai mult de trei ore s-au scurs ca și când ar fi fost doar câteva clipe, învățând să fim „tineri în Hristos și în Biserică”.

Conferinta Parintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Necula desfasurata aseara in Targoviste, intitulata “Tineretea in Hristos si in Biserica”, a inceput la ora 17:30. Intrarea a fost libera.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!