Rusia si Franta: un nou semn de apropiere (video)

In aceste zile, la Paris, a fost inaugurat noul “Centru Spiritual și Cultural Ortodox Rus”. După trei ani de muncă, Centrul Cultural si Spiritual Ortodox Rus iși deschide, astfel, porțile în inima capitalei franceze (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Inaugurarea Centrului Cultural si Spiritual Ortodox Rus din Paris – Franta

Președintele rus, Vladimir Putin, a numit inaugurarea Centrului Ortodox din Paris, o marturie a legăturilor puternice între Rusia și Franța.

“Vă felicit din toata inima, cu ocazia deschiderii oficiale a Centrului Spiritual și Cultural Ortodox Rus în capitala franceză.

Crearea acestui complex unic este o mărturie a legăturilor culturale și umanitare între Rusia și Franta, aspirația reciprocă a popoarelor noastre catre un dialog si o cooperare constructive”, informează Serviciul de Presă al Kremlinului, citandu-l pe Putin.

Conform Spitnik, Președintele rus, de asemenea, a mai spus că este încrezător că Centrul va ocupa un loc demn intre atracțiile culturale din Paris, și că activitatea acestuia va contribui la păstrarea și consolidarea tradițiilor de prietenie și de respect reciproc.

Potrivit reprezentantului oficial al Administrației Prezidențiale din Rusia, Elena Krylova, Centrul Spiritual și Cultural se bucură de imunitate diplomatică, după ce conducerea acestuia a fost remisa Ministerului rus de Externe.

In articolul de fata (partea dreapta) poti accesa un material video pe aceasta tema.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Inaugurare Centru ortodox rus in Paris – Franta [//www.youtube.com/embed/5rSlYma2mrk?rel=0]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.