Biserica lui Putin: sarbii vor construi o biserica in cinstea Presedintelui rus

Anul viitor, locuitorii din Banstol, un mic oraș din Serbia, vor construi o nouă biserică, despre care sustin ca, deși ar fi inchinata din punct de vedere ortodox oficial Sfintei Maria Magdalena, este, de fapt construita in onoarea Presedintelui rus Vladimir Putin, informeaza Agentia de strii Lacasuri Ortodoxe.

Sarbii vor construi o biserica in cinstea lui Vladimir Putin

Conform unui raport al Sputnik Serbia, planurile inițiale prevedeau ridicarea unui mic lacas ortodox, din lemn, in cinstea victimelor “Operațiunii Furtuna” din Srpska Krajina, din anul 1995, care a fost ultima bătălie majoră a războiului croat de independență, dar Episcopul Vasile de Srem a reușit să strângă bani pentru o biserică mai mare.

Branko Simonovici, un nativ din Banstol, care a inițiat construcția, a declarat presei locale că biserica de 200 metri patrati va semana mult cu “Biserica Rusească Sfantul Nicolae” din Sofia, Bulgaria.

Simonovici a oferit mai multe amanunte legate de decizia aparent ciudata de a construi un lacas în stil rusesc în Serbia. În primul rând, mulți ruși s-au mutat la Carloviț, după revoluția bolșevică din 1917. Pe de altă parte, acesta a fost sediul temporar al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Rusiei, iar un al treilea motiv este acela ca emigranții ruși au făcut mult pentru a ajuta poporul sârb.

De ce Biserica lui Putin?

Branko Simonovici consideră că “Biserica lui Putin” va ajuta cu un suflu nou Banstolul, care a ajuns intr-o stare proastă în timpul războiului balcanic din 1991-1999.

“Putin este un nume de marcă, recunoscut pe plan internațional, și eu nu văd de ce nu putem avea aici ceva dedicat lui. Acest lucru ar putea fi, de asemenea, văzut ca un fel de dar pentru el, din partea noastra”, a adăugat Simonovici.

Cei din Banstol și membrii Eparhiei de Srem a Bisericii Ortodoxe Sârbe spera ca o biserică numită chiar și neoficial după Președintele rus, ii va încuraja pe mulți oameni cu bani din Serbia sa doneze pentru construcție.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.