publicat în: Arhivă

Ne-ati vandut tara! Nu vom mai vota partide, ci oameni!

Într-un discurs tinut în orașul Livadia, Arhiepiscopul Ieronymos al Atenei, intaistatator al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a criticat aspru politica guvernamentală de decreștinare a Greciei:

“Ați vândut și continuati sa vindeti comorile Greciei, ati dat căile noastre ferate, porturile noastre, dar la patria si la Ortodoxia noastra nu vom renunța”, raporteaza Agionoros.

Nu votati partide, ci votati oameni care tin mai intai cu Biserica si apoi cu patria!

Referindu-se la rolul partidelor politice în criza modernă, Arhiepiscopul a avertizat:

“Noi trebuie să clarificam ce ne trebuie, cum vedem viitorul copiilor și al familiilor noastre, și ce aspirații avem. A sosit timpul ca noi să ne punem întrebarea: “Merita sa sprijinim partide, sau oameni concreti?”.

Cuvintele Primatului corespund învățăturilor Sfântului Paisie Aghioritul. La întrebarea “Cu cine ar trebui să votăm?”, sfântul a răspuns:

“Cu cine este mai aproape de Biserică. Nu votati pentru partidele care se numesc creștine… Nu ar trebui să ne divizam dupa liniile de partid. Să ne iubim mai întâi Biserica noastră, iar pe locul doi patria, și votul nostru sa fie acordat celor care își dedică energia in lupta pentru ele”.Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!