Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox, la parohia „Adormirea Maicii Domnului” – cartierul iesean Galata

Ziua Mondială a Tineretului Ortodox a fost marcată duminică la parohia „Adormirea Maicii Domnului”, printr-un simpozion la care au participat preoţi şi tineri din şapte parohii din Iaşi Programul a început cu slujba Vecerniei, urmată de slujba Acatistului Simpozionul a avut loc în sala de conferinţe a bisericii, de la demisol.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul ieşean Galata, în colaborare cu parohiile „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Bărboi, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Galata, „Sfântul Nectarie” – Alexandru cel Bun, „Naşterea Maicii Domnului” – Talpalari, „Toma Cozma” şi „Sfântul Vasile cel Mare” – Nicolina şi „Sfântul Apostol Toma” – Alexandru cel Bun, a organizat duminică, 1 februarie a.c., simpozionul „Necesitatea misionarismului tinerilor în lumea secularizată de azi”. Manifestarea, aflată la a doua ediţie, s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox.

Programul a început cu slujba Vecerniei şi a continuat cu slujba Acatistului, urmând ca, la finalul slujbei, Corul Tinerilor de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi Corul bisericii Bărboi să susţină un concert de muzică reli-gioasă. Lucrările simpozionului au fost deschise de pr. paroh Mircea Stoleriu, care a mulţumit invitaţilor pentru prezenţă, continuând cu prezentarea unui material referitor la câteva dintre problemele tinerilor de azi.


Misionarism prin raportarea la aproapele

„Fundaţia şi rezistenţa Bisericii o reprezintă tinerii”

… si un ALBUM FOTO, click ORTODOXPENET aici.


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.