Aniversarea corului parohiei “Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebes

Aniversarea a 12 ani de existenţă a constituit un prilej de bucurie pentru preoţii, coriştii şi credincioşii acestei parohii, bucurie împărtăşită şi de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, prezent la această manifestare.Bucuria parohiei a debutat, fireşte cu săvârşirea la orele dimineţii a Sf. Liturghii arhiereşti, la care au participat numeroşi ccredincioşi, parte dintre ei împărtăşindu-se cu Sfintele Taine.

Părintele paroh Dimitrie Negrei a evocat, la finalul Sfintei Liturghii, momentele importane şi realizările corului mult dorit de regretatul Pr. prof. Ioan Teodorovici şi instruit cu măiestrie de doamna prof. Maria Poneţchi.

Mai apoi Chiriarhul locului a întărit prin plinătatea harului şi a binecuvântării arhiereşti învăţătura Evangheliei care s-a citit, felicitând şi încurajând corul parohiei pentru a desfăşura pe mai departe o activitate bogată, plină de realizări duhovniceşti pentru parohie. Manifestarea s-a încheiat prin cuvenita agapă frăţească a dragostei creştine oferită cu multă dragoste de către parohie.

După cum bine se cunoaşte în zona Banatului, corurile bisericeşti constituie o trediţie împământenită care se păstrează şi în zilele noastre. Încă din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, în jurul comunităţii de credincioşi care formează corul unei parohii se formează şi marea familie, care este parohia.

Ţinând seama de aceste realităţi Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian încurajează activitatea corurilor, atât prin participarea la evenimentele prilejuite de activităţile corului, dar şi plin implicare personală, încurajând atât preoţii, cât şi tinerii teologi de a forma grupuri corale, care să continue tradiţia înaintaşilor noştri.

Numai în anul 2008, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale au luat fiinţă următoarele coruri şi grupuri corale: Corul Episcopiei Caransebeşului, Corala “Filaret Arhiereul” din Caransebeş, Corala preoţilor şi diaconilor catedralelor episcopale din Caransebeş, Corala protopopiatului Reşiţa şi Corul teologilor Institutelor de Teologie din Caransebeş.


ALBUM FOTO: click pe banner

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.