Seara duhovniceasca la parohia Glimboca – protopopiatul Caransebes

Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului a vizitat parohia Glimboca din protopopiatul Caransebeşului cu prilejul debutului săptămânii de catehizare în acestă parohie.

Ierarhul a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei, în finalul căreia a rostit o rugăciune de binecuvântare şi dezlegare pentru biserica din această comunitate. La acest popas duhovnicesc au luat parte părintele protopop al Caransebeşului, Liviu Mihai Drăgan şi părintele paroh Gheorghe Sorin Mâţu, precum şi un număr foarte mare de credincioşi. Răspunsurile la săvârşirea sfintelor rugăciuni au fost date de corul parohiei, care în final au susţinut şi un miniconcert de cântări duhovniceşti.

Înainte de cuvântul de învăţătură al Ierarhului copii şi tineri din parohie au rostit rugăciuni şi poezii religioase şi au cântat cântări duhovniceşti. În numele credincioşilor, părintele paroh a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru atenţia şi grija chiriarhală pe care o poartă pentru parohia Glimboca, venind pentru a treia oară în cei trei ani de arhipăstorire în mijlocul acestei comunităţi.

Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, prin cuvântul Preasfinţiei Sale a întărit în dreapta credinţă pe toţi dreptmăritorii creştini, vorbindu-le de comorile Bisericii Ortodoxe, comori păstrate cu atâta sfinţenie şi în parohia Glimboca. În încheiere Ierarhul a miruit şi a împărţit litia tuturor celor prezenţi, împărţind credincioşilor iconiţe spre binecuvântare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.