Slujire arhiereasca la praznicul “Intampinarii Domnului” in cartierul resitean Govandari

Cu prilejul sărbătoririi în Biserica Ortodoxă Română a praznicului „Întâmpinării Domnului”, Preasfinţia Sa Episcop Lucian al Caransebeşului a slujit dumnezeiasca Liturghie alături de preoţii şi credincioşii parohiei „Schimbarea la Faţă” Govândari din Reşiţa, la demisolul bisericii parohiale ce se construieşte în cartierul reşiţean.

Deşi Sf. Liturghie s-a oficiat într-o zi de peste săptămână, paraclisul amenajat s-a dovedit încă o dată a fi neîncăpător pentru credincioşii dornici de a se ruga alături de Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului.

Soborul preoţesc slujitor a fost format din preoţii slujitori ai parohiei, precum şi din preoţi din alte parohii ale municipiului Reşiţa.

După Sf. Liturghie Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a pus la sufletul credincioşilor importanţa prăznuirii acestui eveniment din procesul mântuirii, precum şi exemplul de jertfă şi răbdarea a dreptului Simeon şia proroociţei Ana, exemplu demn de urmat şi de fiecare credincios, care poate din tinereţe şi până la ultima suflare să-şi închine sufletul său înaintea Creatorului şi Dumnezeului nostru.

În încheiere părintele paroh a ţinut să mulţumească Preasfinţiei Sale pentru dragostea pe care o arată credincioşilor săi prin poposirea în mijlocul lor ori de câte ori timpul permite. Ierarhul a îndemnat preoţii şi credincioşii să stăruie în rugăciune şi osteneală pentru definitivarea bisericii parohiale aflate la nivelul finisajelor şi care-şi aşteaptă pecetluirea sfinţirii.

ALBUM FOTO SI PREDICA AUDIO: click pe banner.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.