Halloween 2015: copiii, impinsi de propriii lor parinti si profesori, sa se joace cu fortele raului. Primul pas spre terorism

În ajunul Halloween-ului, Biserica Ortodoxă Rusă amintește din nou consecințele distructive ale acestei sărbători.

“Tema Halloween-ului nu este atât de inofensiva pe cat se spune. Frumusetea naturala a fetei umane este concepția lui Dumnezeu despre incununarea creației Sale. Nu este întâmplător faptul că termenul ‘cosmetice’ are ca rădăcina cuvântul grecesc care înseamnă frumusețe.

Denaturarea acestei frumuseti, cu măști reprezentând animale sau ființe demonice, nu poate sa nu influenteze starea emoțională a unei persoane, atingandu-i sufletul”, considera șeful adjunct al Departamentului pentru Relatii intre Biserica și Societate, Roman Bogdasarov, care a oferit ieri un interviu agentiei Interfax.

Potrivit acestuia, prin aplicarea unei masti sataniste, un participant la Halloween incepe sa-si sperie vecinii, intr-un mod terifiant, terorizandu-i. O astfel de glumă, de multe ori, are ca rezultat traume psihologice, în special în rândul copiilor, a spus el.

De asemenea, el regretă faptul că, “atunci când țara luptă împotriva terorismului global, unii dintre cetățenii ei, chiar daca in glumă, deghizandu-i in forțe demonice, ii imping pe copiii lor sa se joace cu raul”.

Potrivit oficialului Bisericii, astfel de jocuri pot determina, in viitor, “un adolescent sau un student sa aleaga în mod conștient culteler extremiste sau pseudoreligioase, participand in mod voluntar la organizații teroriste”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.