Festival international de film caritabil la Moscova: INGERUL STRALUCITOR

La Moscova, are loc cel de-al XIV-lea Festival Internațional de film filantropic “Ingerul stralucitor”

Festivalul, al cărui motto este: “Revenirea la cinematografia buna”, are loc cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii Kirill.

Evenimentul din acest an este marcat de Ziua Unității Naționale și de sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului din Kazan, de aniversarea celor 70 de ani de la Marea Victorie si a celor 1000 de ani de la adormirea Sfantului Vladimir – 2015 fiind declarat si Anul Literaturii în Rusia.

Pentru competitia din acest an, au fost propuse 289 de filme cu tema caritabila, din 18 țări. După preselecție, au rămas doar 57 de filme.

Ceremonia de inaugurare a festivalului este preconizată pentru 31 octombrie, iar in perioada 1-5 noiembrie vor avea loc vizionările în cadrul concursului și cele din afara lui. Încheierea festivalului de film :Ingerul stralucitor” are loc pe 9 noiembrie.

Pe o aceeasi tema, poti vizita si te poti inscrie la: FAO 2015 – Festivalul “Filmul Anului Ortodox” [https://filmulanuluiortodox.ro/]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.