Thursday 22 october 2015

Presedintele Greciei: Europa trebuie sa tina cont de importanta mesajului Ortodoxiei, in lumea de astazi

Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, a subliniat duminică necesitatea inlaturarii surselor de conflict din Orientul Mijlociu și a preluarii refugiaților din regiune, cu ocazia primirii membrilor Secretariatului Internațional și președinților de comisie și a raportorilor Adunării Inter-parlamentare a Ortodoxiei (IAO), la resedinta prezidențiala.

Președintele grec a vorbit despre refugiați, Ortodoxie și valorea umana.

“Trebuie inteles cât este de important mesajul Ortodoxiei, astăzi, pentru Europa și întreaga lume, cand există, chiar și țara noastră, fenomene ale crizei umanitare și focare de război, în special în Orientul Mijlociu, care creează valuri de refugiați ce trebuie tratati din punct de vedere al protejării valorii umane”, a spus el.

Pavlopoulos a menționat că, din 1993, IAO a contribuit foarte mult la formarea arhitecturii europene sprijinite pe trei piloni:- Grecia antica, prin libertate și cultură, – Roma, prin stat și justiție, – Creștinism, inclusiv Ortodoxia, prin valorile de solidaritate și dreptate socială.

Ministrul adjunct de externe grec Yiannis Amanatidis, secretar general al IAO, a asigurat că IAO intreprinde eforturi de stopare a repercursiunilor dezastruoase ale războaielor din regiunea înconjurătoare, în timp ce președintele IAO, Serghei Popov, a subliniat faptul că membrii săi apara energic idealurile Creștinismului și valorile creștine.

Membrii IAO s-au aflat în Grecia, pentru a participa la Conferința Internațională cu tema: “Coexistența religioasă și pluralismul cultural și pașnic în Orientul Mijlociu” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), organizata de Ministerul Afacerilor Externe din Grecia, care a avut loc in Atena, in perioada 18-20 octombrie 2015.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.