In acest moment, 4 preoti slujesc in Catedrala din Urziceni. Pentru prima data, o preoteasa participa la strana

La aceasta ora, in Catedrala din Urziceni – in cadrul celor 40 de Sfinte Liturghii savarsite in cinstea Sfantului Ierarh Nectarie (9 noimebrie), la initiativa Pr. Protopop Bogdan-Ionut Stancu, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor – slujesc impreuna patru preoti, trei din acestia avand in grija parohii din Protopopiatul Urziceni, iar cel de-al patrulea pastorind credinciosii unei parohii din… Protopopiatul Calarasi, acesta fiind insotit de Dna. Preoteasa Ioana.

– Pr. Alexandru Grigorescu, din Parohia Rosiori 1, Protopopiatul Urziceni;- Pr. Costel Popa, din Parohia Bitina, Protopopiatul Urziceni;- Pr. Robert Danut Matache, din Parohia Catrunesti, Protopopiatul Urziceni;

– Pr. Rafael Birtasu, din Parohia Ceacu, Protopopiatul Calarasi.

Un eveniment in premiera in cadrul acestor 40 de Sfinte Liturghii, este si faptul ca astazi, pentru prima data, din evlavie catre Dumnezeu si Sfantul Nectarie, o preoteasa participa la cantarile la strana, alaturi de teologul Gheorghe Mihai: Ioana Birtasu. Tot aceasta a citit, in urma cu cateva minute, Apostolul.

Parintele Diacon slujitor este Pr. Marian Petre. Slujba este transmisa in direct, la aceasta ora, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.