Assad s-a intalnit cu Putin: prima vizita externa dupa izbucnirea conflictului sirian

Marți, președintele Siriei, Bashar al-Assad, a zburat la Moscova, pentru o întâlnire cu Președintele rus Vladimir Putin, în care cei doi au discutat despre campaniile militare comune împotriva militanților islamiști din Siria.

Fiind prima sa vizită externă de dupa izbucnirea crizei siriene din 2011, Assad o intreprinde la trei săptămâni după ce Rusia a lansat o campanie de atacuri aeriene împotriva militanților islamiști din Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Assad i-a mulțumit personal lui Putin, pentru sprijinul său militar, subliniind cât de important este rolul jucat de Rusia în Orientul Mijlociu.

El a spus:

“Am vrut să-mi exprim recunoștința imensa in fata întregii conduceri a Federației Ruse, pentru ajutorul dat Siriei”, i-a spus Assad lui Putin.

“Dacă nu ar fi existat acțiunile și deciziile dumneavoastra, terorismul care se răspândește în regiune ar fi înghițit o zonă mult mai mare și s-ar fi răspândit pe un și mai mare teritoriu”.

Putin a declarat ca Rusia este gata să ajute in gasirea unei soluțiii politice, și a salutat poporul sirian pentru alungarea militanților “aproape pe cont propriu”, spunând ca armata siriană a inregistrat succese serioase pe câmpul de luptă, în ultimul timp.

El a spus ca Rusia s-a simțit obligata să acționeze în Siria, din cauza amenințării pe care militanții islamiști, care se luptă cu forțele lui Assad, o reprezinta la adresa propriei securitati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.