In India sunt adoptate noi legi care interzic convertirea de la hinduism

Un proiect de lege, care propune o interdicție la nivel național privind convertirea de la Hinduism, ar putea ajunge, în curând, în fața Parlamentului Indiei.

Doi membri din administratia partidului de guvernământ BJP vor sa introduca un proiect de lege in acest sens – ca răspuns la un recensământ recent care demonstreaza ca procentajul hindușilor din India a scăzut sub 80%.

Conform relatarilor din zona, acestia ar pleda pentru închisoare de pana la zece ani, pentru orice “persoană angajată in actul convertirii”.

Intre timp, creștinii și mai ales pastorii lor din unele zone rurale, rămân sub o presiune puternică (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Astfel, pastorul Ajmer Singh Damor din Biserica Shalom din Fattiguda, Madhya Pradesh, a fost bătut pana la inconștienta, atunci cand extremiștii hinduși au atacat o întâlnire de rugăciune, luna trecută. Soția sa, Runita, și un alt membru al bisericii au fost bătuți.

Cel puțin 19 creștini din acelasi stat au fost arestați luna trecută, în trei incidente separate, in care extremiștii hindusi i-au atacat sau amenințat pe creștini.

In prezent, statul Maharashtra al Indiei dezbate deja problema introducerii unei “legi anti-convertire”. În cazul în care ea va fi adoptata, acesta ar deveni cel de-al 6 stat indian care face acest lucru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.