Thursday 8 october 2015

Germania si Rusia: intalnire intre reprezentantii Bisericii Ortodoxe Ruse si o delegatie a Bundestagului

Mitropolitul Ilarion s-a intalnit cu vicepresedintele Bundestagului (Parlamentului) german.

In resedinta aflata la Biserica Maica Domnului “Bucuria celor necajiti” de pe strada Bolshaya Ordynka din Moscova, președintele Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion, s-a intalnit cu vicepreședintele Bundestagului german, Johannes Zinghammerom.

La intalnire, au participat: din partea germană – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Germaniei în Rusia, baronul Rüdiger von Fritsch-Zeerhauzen, reprezentantul Serviciului de Protocol al Bundestagului, Alexandru Troch, șeful Secretariatului vice-președinte al Bundestag-ului, Klaus Hakenshmid, șeful departamentului de protocol al Ambasadei Germaniei în Rusia, Annika Bolte-Druchmann, soția vicepreședintelui Bundestagului, Ruth Zinghammer, traducătoarea Ambasadei Germaniei în Rusia, Christina Borger; din partea Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti – Pr. Serghei Zvonarev și Ierodiaconul Roman (Kiselev).

La începutul conversației, Arhiepiscopul a vorbit despre situația creștinilor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, precum și despre problema afluxului masiv de refugiați din regiune pe continentul european, generat de amestecul străin în treburile interne și de destabilizarea situației socio-politice în țările din Orientul Mijlociu.

Mitropolitul Ilarion si-a exprimat speranța că țările occidentale și întreaga comunitate internațională vor face eforturi mai mari pentru a-i proteja, in fata suferintei, pe creștinii din regiune.

În cadrul întrevederii, ierarhul a vorbit despre eforturile de menținere a păcii, pe care Patriarhia Moscovei le face, pentru a depăși confruntarea armată din Ucraina. În mod special, acesta a remarcat importanța menținerii unității spirituale a popoarelor din Rusia și Ucraina, care datează din vremea botezului Sfântului Vladimir. Mitropolitul Ilarion si-a exprimat speranța că acordul de încetare a focului va fi respectat în partea de sud-est a Ucrainei și ca negocierile politice în curs vor contribui la incetarea războiului civil.

Acesta le-a mai vorbit oaspeților despre relațiile Bisericii Ruse cu religiile din Germania, inclusiv despre experiența cooperarii în cadrul grupului de lucru “Biserica din Europa” si la forumul ruso-german “Dialog in Petersburg”.

La rândul său, vicepreședintele Bundestag-ului a mulțumit pentru intalnire, menționând că vizita sa are loc într-un moment in care se serbeaza 25 de ani de unitate germana.

După întâlnire, Mitropolitul Ilarion le-a oferit oaspetilor cartea “Patriarhul Kirill: viața și vedere despre lume”, tradusa în germană și publicată cu sprijinul forumului “Dialog in Petersburg”.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.