Turcia, nemultumita de raidurile rusesti in Siria

Raidurile rusești în Siria risca sa deplaseze peste un milion de noi refugiați spre Turcia, a declarat Vicepremierul de la Ankara, Numan Kurtulmus, vorbind despre îngrijorarea privind instabilitatea cauzata de atacurile în zonele dens populate.

“Partea de vest a Siriei este zona cea mai populata: Damasc, Homs, Hama, Alep și Latakia.

În momentul de față există un echilibru, un război civil multilateral. Orice intervenție suplimentară, în special atacurile rusesti împotriva pozițiilor disidenților moderati, vor întări regimul”, care, la rândul său “va spori represiunea și atacurile sale”, a avertizat vicepremierul turc.

Conform estimărilor Ankarei – care sustine strategia americana in luptele din Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – “modificările în dinamica actuala, în aceste orașe, vor provoca un aflux de sute de mii de oameni, poate peste un milion”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.