Islamistii folosesc bisericile istorice crestine, ca abatoare si camere de tortura

În orașe precum Mosul și Qaraqosh, teroriștii islamisti profaneaza unele dintre cele mai frumoase repere creștine.

Organizatia aparatoare a drepturilor omului din Washington, “International Christian Concern”, a raportat ca militanții Statului Islamic au folosit mai multe biserici istorice din Mosul, drept locuri de sacrificare a animalelor, în timpul unei sarbatori islamice recente.

Una dintre aceste biserici a fost si Biserica Ortodoxă Siriacă celebra “Sfantul Efrem”, pe care ISIS a confiscat-o în iunie și a redeschis-o ca “moschee de mujahedini”.

Mosul a fost odată centrul de influență creștina al Irakului, dar după ce Statul Islamic l-a cucerit in iunie, cei mai mulți creștini au fugit sau au fost ucisi de forțele teroriste islamiste.

Un preot care a slujit anterior in Mosul a raportat, de asemenea, că militanții ISIS au folosit bisericile din Qaraqosh, un alt oraș fost majoritar creștin din Irak, drept camera de tortură, în timp ce o mănăstire din nordul Mosulului a devenit închisoare pentru femeile cazute in mâinile ISIS.

“Cele mai multe dintre cele inchise sunt creștine și sunt forțate să se convertească la Islam”, a spus Abu Aasi.

“ISIS a distrus toate crucile și statuile Mariei”.

ISIS a distrus sistematic relicvele creștine și evreiești din Irak și Siria. Cel mai recent, organizația teroristă a dinamitat vechiul Arc de Triumf din Palmyra. Forțele ISIS au distrus, de asemenea, statuile și picturile creștine în întreaga regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.