Liban: Rusofobia – o boala cronica a Occidentului

În timp ce mass-media occidentala continuă să critice cu înverșunare etapele recente ale Președintelui rus in lupta împotriva “Statului Islamic” în Siria, editorii postului de televiziune libanez “Al-Mayadin” au prezentat, prin analistul propriu, Muhammad Seyfuddina, un material extins, prin care acuza coaliția internațională pro-americana de “rusofobie cronica”.

“Frica. Acesta este un cuvânt care este definește foarte precis atitudinea Occidentului, în general, si a SUA, în special, fata de Rusia”.

“Cine a vizitat Rusia de astazi și a urmărit politicile interne ale lui Putin – a observat forța generală a patriotismului, legislația activă și renașterea armatei, asociate cu o atenție respectuoasă față de Biserica Ortodoxă Rusă” – subliniază jurnalistul.

Potrivit lui Saifuddin, Rusia va depasi fara nicio indoiala criza, având în vedere “potențialul imens spiritual și cultural” al acesteia: poporul rus nu au fost rasfatat și, prin urmare, poate supraviețui într-o asemenea atmosferă. Astfel, trebuie să recunoaștem că rusofobia – o boala cronica a Occidentului – nu are nicio legătură cu Rusia însăși; este doar o problema a Vestului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.