OBAMA ii avertizeaza pe crestini, vizavi de drepturile homosexualilor

Imediat după revenirea Papei Francisc la Vatican, Președintele american Barack Obama a formulat un avertisment puternic la adresa creștinilor, spunând că toate eforturile acestora de a-și apăra libertatea religioasă împotriva drepturilor homosexualilor si ale lesbienelor nu vor reusi, dupa cum informeaza publicatia Breitbart.

“Apăram libertatea religioasă, cu mare respect pentru tradițiile religioase. Dar vreau sa precizez ca libertatea religioasă nu ne dă autoritatea de a-i priva pe colegii noștri americani de drepturile lor constituționale”- a spus Obama, în timpul discursului său în fața reprezentanților comunității LGBT, în cadrul campaniei de caritate a Partidului Democrat, in New York.

Președintele Statelor Unite a amintit, în repetate rânduri, că administrația sa a înregistrat progrese fără precedent în recunoașterea drepturilor minorităților sexuale.

Obama a subliniat ca recunoaste faptul ca o parte din populație este în continuare nemulțumita de legalizarea “casatoriei” intre persoane de acelasi sex, și că va mai lua ceva timp pana cand acești cetățeni vor fi de acord cu majoritatea absolută care sprijină astfel de uniuni.

“Noi respectăm adevăratele interese ale organizațiilor religioase, dar trebuie să ii evitam pe politicienii care susțin noile forme de discriminare pentru a primi voturi suplimentare în alegeri” – a spus Obama, care a facut referire la unii republicani, care propun interzicerea “casatoriilor” intre persoane de acelasi sex.

Obama a asigurat cu mândrie publicul, ca nu va slăbi eforturile de protejare a drepturilor homosexualilor.

Publicația notează că discursul lui Obama a fost întrerupt în mod repetat de aplauze și de urale.

In urma cu o luna, functionarul Kim Davis din Kentucky a petrecut mai multe zile în închisoare, pentru că a refuzat să emită un certificat de căsătorie pentru cuplurile homosexuale, după legalizarea “căsătoriilor” intre persoane de acelasi sex în întreaga țară (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Davis a declarat că, în calitate de credincios creștin, nu va fi niciodată capabil să recunoască uniunile intre persoane de același sex drept “căsătorii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.