Vizita si slujire pe santierul noii biserici ortodoxe de la Strasbourg (video)

In urma cu o zi, liderul Direcției Patriarhiei Moscovei pentru Instituțiile din Străinătate, Arhiepiscopul Marcu de Egorievsk, a oficiat o slujba de Te Deum, la biserica ruseasca ortodoxa aflata în construcție la Strasbourg (Franta), cu hramul “Toți Sfinții”.

Arhiepiscopul Marcu de Egorievsk s-a aflat la Strasbourg, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, pentru a participa la festivitățile dedicate Zilelor Comemorarii Sfintei Mucenite Sofia si a fiicelor acesteia. Acesta a vizitat șantierul de construcție al noii biserici a Parohiei Ortodoxe a Tuturor Sfintilor, oficiind o rugaciune solemnă catre toți sfinții, și, de asemenea, o rugăciune pentru finalizarea cu succes a construcției.

La slujba au participat enoriașii Bisericii Tuturor Sfinților, reprezentanții ruși ai corpului diplomatic, precum și arhitectul francez Michel Arnold.

După slujba, Arhiepiscopul Marcu, bine-familiarizat cu lucrările de construcție, a examinat zidurile construite deja in centrul parohial al Bisericii și a avut o conversație cu arhitectul.

Episcopul a apreciat calitatea lucrarii și a remarcat ca, doar cu un an in urma, participa la ceremonia de asezare a pietrei de temelie a viitoarei biserici: “Astăzi, am făcut o rugăciune sub arcadele mici, încă necomplet finalizate, dar deja intr-un lacas ortodox frumos și maiestuos”.

Biserica Tuturor Sfinților se construieste într-un cartier pitoresc din Strasbourg, pe malul râului Ill, în imediata apropiere a principalelor instituții europene – Consiliul Europei și Parlamentul European.

Biserica, din piatra albă, este proiectata de arhitectul moscovit Dimitrie Psenicinikova, dupa arhitectura tradiționala a nordului rusesc, și va ajunge la o înălțime de 42 de metri.

Un film video de prezentare a proiectului noii biserici, poate fi vizionat in progamul TV Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.