Nou proiect de lege, pentru incriminarea celor care se folosesc de copii in cersetatorie

Deputații Partidului Liberal Democrat din Rusia au introdus un proiect de lege care ar elimina, conform autorilor, lacunele existente în Codul Penal, care le permit infractorilor sa evite răspunderea pentru implicarea minorilor în cerșetorie, conform RIA Novosti.

Deputații au remarcat faptul că formularea actuală a alineatului 1, al articolului 151 din Codul Penal, prevede răspunderea pentru “implicarea” minorilor în cerșit.

“Cu toate acestea, nu sunt protejate drepturile copiilor, intrucat ei nu se pot angaja în cerșit, din cauza vârstei.

Când vine vorba de sugari, de copii mici sau bolnavi, conceptul juridic de ‘angajament’ nu mai este valabil, deoarece acestia nu sunt în măsură să înțeleagă acțiunile proprii”, sustin autorii inițiativei.

În opinia lor, această lacună juridică le permite reprezentanților unor structuri criminale sa scape de răspunderea pentru utilizarea copiilor in cersit.

În acest sens, membrii partidului propun introducerea conceptului de “utilizare a minorilor” in cersetorie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.