Se redeschide Mustaria Traditionala la Carciuma din Batrani – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

La Muzeul ASTRA, tradiţiile româneşti merg mai departe. Prin programele noastre interactive ne propunem să promovăm valorile culturale pe care ţara noastră le deţine de secole. Aici un rol foarte important îl joacă, desigur, tradiţiile culinare.

Este cunoscut faptul că mustul este o băutură naturală foarte prezentă în gospodăriile românilor, iar asta se întâmplă din cele mai vechi timpuri. Ca să cinstim cum se cuvine această băutură, vineri, 25 septembrie, ora 11:00, se va redeschide Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei interesaţi vor putea să afle de aici cum se pregăteşte mustul după metode vechi de sute de ani, dar şi ce fel de unelte sunt necesare pentru acest lucru.

Scopul evenimentului este conservarea obiceiului cultivatorilor de viţă de vie, un obicei cu tradiţie în România. Acest obicei moştenit din trecut constă în aranjarea unui loc special lângă podgorii unde trecătorii sunt serviţi cu must proaspăt. Organizatorii vor folosi aproximativ trei tone de struguri, adică cu o tonă mai mult faţă de cantitatea utilizată anul trecut. În acest fel se vor produce aproximativ 2000 de litri de must.

Cu ocazia redeschiderii Mustăriei, bucătarii de la Cârciuma din Bătrâni vor pregăti tocăniţă de oaie la ceaun, pastramă de berbecuţ, mămăligă cu brânză de burduf şi multe alte surprize culinare.

Mustăria va fi deschisă zilnic între orele 11:00 şi 22:00. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.