Mormantul Macabeilor: cele mai recente eforturi in descoperirea faimosului mormant

Unde se afla faimosul Mormant al Macabeilor? Arheologii care lucrează în imediata apropiere a sit-ului Modiin, au descoperit ceva in ultimele săptămâni, dar nu pare a fi suficient pentru a identifica pozitiv mausoleul demult pierdut.

In ultimele ore, un raport Times lui Israel, arata:

“Arheologii israelieni au sperat sa descopere, în cele din urmă, misterul mormântului antic al Macabeilor, dar sperantele au fost zădărnicite din nou.

Autoritățile arheologice au declarat, luni, că au efectuat o alta excavare, intr-un loc din apropierea Modiin, la nord-vest de Ierusalim, pentru a determina ‘o dată pentru totdeauna’ dacă mormântul se afla, într-adevăr, acolo.

Mormântul familiei care a condus revolta evreilor împotriva dinastiei grecesti a Seleucizilor, in secolul II inainte de Hristos, se crede ca se numara printre structurile cele mai impresionante ale vechii Iudei.”

Pana la aceasta ora, nu se stie, insa, cum se prezinta, de fapt, situatia. Unele titluri din presa sunt mai optimiste, altele nu prea:

CBS News: Fabulosul Mormant al Macabeilor ar putea fi descoperit;

Arutz-7: Sa fie adevaratul Mormânt al Macabeilor?

Portland Press Herald: Arheologii spun ca sit-ul detine mult cautatul mormant al Macabeilor biblici

i24News: Mormantul Macabeilor isi pastreaza secretele sale, în ciuda noilor sapaturi

Times of Israel: Noile sapaturi nu scot la lumina mormantul antic ale Macabeilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.