Discutiile dintre Presedintele sarb Nikolic si Papa Francisc, de la Vatican

Președintele sârb Nikolic s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican, vineri, 11 septembrie 2015.

Biserica Romano-Catolică rămâne fermă în refuzul său de a recunoaște independența Kosovo și Metohija, a declarat Președintele, după întâlnirea cu Papa.

Aceasta a adăugat că Papa Francisc a urmarit cu grijă tot ce se întâmplă în Kosovo și Metohija și că el cunoaste gradul de persecutare a creștinilor și romano-catolicilor din Kosovo și Metohija. El a menționat că Papa Francisc este conștient de oportunitățile pe care romano-catolicii le au in practicarea credinței lor, a tradiției și culturii, în Serbia, si știe cum se prezinta Serbia de astăzi, fiind absolut gata de o cooperare cu ea.

Președintele a adăugat că, in cadrul inatlnirii, a fost mentionat faptul că unele mănăstiri din Kosovo și Metohija au fost salvate de către armata italiană, în timpul evenimentelor din martie 2004.

În cele din urmă, Președintele Nikolić a declarat că Serbia, care este o punte de legătură între Rusia și Uniunea Europeană, și între aceasta și China, ar putea fi, de asemenea, o punte de legătură între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Romano-Catolică .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.