Pe locul prabusirii Cazarmei 242 se va ridica o biserica, in memoria celor ucisi

În satul Svetlii, la cea de-a 40 de zi de la recenta tragedie – în memoria parașutiștilor care au murit în urma prabusirii Cazarmei 242 a Centrului de Pregatire in Aviatie – a fost amplasata o placa memorială si s-a asezat piatra de temelie pentru o viitoare biserica, ce urmeaza sa fie ridicata pe acest loc.

Cazarma dezafectată va fi demolata, iar pe locul ei se va ridica o biserică.

“Ministrul Apărării a decis să ridice un memorial pe acest sit și sa construiasca o capelă, în memoria victimelor”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene, V.A. Shamanov, care a fost prezent la ceremonia de asezare a pietrei de temelie.

Clerul Eparhiei de Omsk a sfintit placa memoriala și a oficiat o slujba de pomenire pentru soldații căzuți.

Pe 12 iulie, baracile pe patru etaje ale unui Centru de Formare din Svetlii, Omsk, s-a prabusit. La momentul tragediei, în clădire se aflau 337 de soldați. 23 dintre ei au murit pe loc, unul a murit, mai târziu, la spital.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.