Patriarhul Alexandriei se afla in Rusia. Primire pe aeroport si… primele vizite

Vizita la Manastirea Solovetsky a însemnat debutul unei vizite a Preafericitului Părinte Papa și Patriarh al Alexandriei, Teodor al II-lea, in Biserica Ortodoxa Rusa (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In călătoria sa, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Alexandriei este însoțit de Episcopul Meletie.

Pe aeroport, oaspetele distins a fost întampinat de Mitropolitul Daniel de Arhanghelsk și Kholmogory, de guvernatorul regiunii Arhanghelsk, de șeful serviciului de protocol al Patriarhiei Ruse, de secretarul Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei privind relațiile inter-ortodoxe, si de alti clerici din Eparhia Arkhangelsk.

Preafericitul Părinte Patriarh Teodor s-a deplasat, ulterior, la Mănăstirea Spaso-Preobrajenschi Solovetsky. In Catedrala Schimbării la Față, acesta s-a inchinat la moaștele Sfintilor Zosima, Savatie și Gherman din Solovki și a făcut o rugăciune scurtă.

Adresându-se publicului, Preafericitul Părinte Patriarh Teodor a spus că vizita in aceasta manastire este un vis al sau de demult:

“Dumnezeu a auzit rugăciunile mele, și eu sunt aici”, a spus el.

La sărbătoarea Sfintilor Zosima, Savatie și Herman din Solovetsky, Patriarhul Teodor a participat la o Priveghere de toată noaptea și la Sfânta Liturghie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.