Catedrala noastra chiar a fost incendiata de profesionisti!

În urma cu cateva nopti, persoane necunoscute au încercat să incendieze Catedrala lui Hristos din orașul Khabarovsk, in Rusia. Clădirea bisericii, din lemn, este deosebit de vulnerabila la foc.

Paznicul Catedralei a efectuat un tur de noapte al clădirii, pentru a verifica locurile care nu sunt acoperite de supravegherea video. Văzând flăcările, el a anuntat pompierii, și în același timp a reușit să se lupte cu flacarile, cu ajutorul unui cuplu de tineri, care i-a oferit extinctoarele din masina pe care o conduceau. Aceste extinctoare l-au ajutat foarte mult, conform unor informatii oferite de reprezentanti ai Departamentului de Informare al Eparhiei Khabarovsk.

Având în vedere modul de realizare al constructiei – peretii din fiind vechi de 110 ani – pompierii au ales sa demonteze cateva lambriuri, pentru a se asigura că focul nu va ramane mocnit.

“Este surprinzător că biserica noastră a fost incendiata intr-un mod profesional”, marturiseste uimit parohul, Pr. Vladimir Belogubov.

Incendiatorii au folosit cârpe sintetice si motorina. Ele au fost aruncate peste gard, chiar în peretii lacasului, pe care motorina avea sa se scurga iar materialul sintetic sa se lipeasca. Aceasta inseamna ca atacul nu a fost unul spontan, ci o actiiune planificata.

Preotul a făcut apel la agențiile de aplicare a legii.

“Am chemat poliția, nu pentru pedeapsa, ci pentru a înțelege cauzele incidentului si pentru a preveni eventuale incidente viitoare similare” – a spus Pr Vladimir.

În 2013, s-a incercat, de asemenea, incendierea lacasului ortodox. Atunci, o femeie a încercat să toarne kerosen direct în biserica, dar a fost oprita.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.