Biserica din Bulgaria cere Parlamentului ca proiectele de lege sa treaca pe la ea, pentru avizare

Patriarhul bulgar Neofit a trimis o scrisoare președintelui Parlamentului, Tetska Țaceva, prin care acesta a solicitat ca proiectele de lege referitoare la asistența medicală, educație, morală și patrimoniul cultural sa fie înmânate Sfântului Sinod, pentru avizare.

Biserica din Bulgaria vrea sa avizeze unele proiecte de legi, Patriarhul Neofit amintind că o astfel de practică a fost adoptată de către fostele guverne, și solicită o revenire a acesteia.

“Această practică reciproc-avantajoasa a fost uitata, dar sper sincer sper că nu a fost abandonata”, se arată în scrisoare.

Un proiect de lege privind învățământul preșcolar și școlar este citat ca exemplu, atunci când Sfântul Sinod trebuia sa fie invitat la discuții, în Parlament, având în vedere insistența Bisericii asupra introducerii religiei în școală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.