Ciprul condamna decizia Finlandei, de blocare a vizelor unor participanti la sesiunea OSCE

Miercuri, autoritățile finlandeze au blocat vizele de călătorie pentru mai mulți membri ai unei delegații rusesti, care urmau sa participe la o reuniune a Adunarii Parlamentare a OSCE din Helsinki.

Ciprul condamnă refuzul Finlandei de a permite delegației rusesti să intre în țară pentru a participa la o sesiune a Adunarii Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), a declarat ieri, pentru Sputnik, șeful delegației Ciprului, Sophoclis Fittis.

“În numele delegației Ciprului, aș dori să-mi exprim dezamăgirea privind decizia țării-gazda de a le interzice sa intre în țară anumitor membri ai delegației rusesti, inclusiv președintelui Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, ca sanctiuni ale UE. Condamnăm această acțiune a guvernului Finlandez”, a spus Fittis.

“Trebuie să observăm că aceasta este o reuniune internațională, iar statele membre ale UE ar putea și trebuie să renunte la interdicțiile de calatorie, atunci când găzduiesc o organizație interguvernamentală internațională, o conferință ONU sau OSCE”, a explicat Fittis, conform Sputnik

Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și o serie de alte țări au impus mai multe runde de sancțiuni Rusiei, acuzând Moscova de presupusa implicare în criza ucraineană.

Interdicțiile de intrare pentru mai multe persoane din Rusia au făcut parte din măsurile restrictive.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.