Consiliul Mondial al Bisericilor saluta si el Enciclica Papei Francisc

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a salutat, si el, Enciclica Papei Francisc “Laudato Si”, lansata pe 18 iunie, care evidențiază ce au facut Bisericile și organizații ecumenice, de zeci de ani, in rezolvarea problemelor care tin de climat.

“Acesta este momentul să ne concentram pe responsabilitatea noastră comună, ca ființe umane, și pe modul în care noi, ca Biserici, ar trebui să-i sprijinim pe cei care sunt gata să facă schimbarile necesare”, a declarat Rev. Dr. Olav Fykse Tveit (foto: alaturi de Mitropolitul Ilarion), secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor .

“Enciclica ne dovedeste tuturor ca acestea sunt chestiuni aflate în centrul credinței noastre creștine, și că noi ca creștini ar trebui să le abordam”, a adăugat el.

Liderul executiv al CMB a repetat afirmația Papei cu privire la necesitatea dialogului între politică și economie și religie și știință, ca raspuns la criza ecologică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.