Cetatean american arestat pentru sustinerea ISIL

Cetățeanul american Amir Said Abdul Rahman Al-Ghazi, care si-a schimbat numele din Robert McCollum, a fost arestat sub acuzația de încercare de a oferi sprijin material ISIL, conform unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA.

“Amir Said Abdul Rahman Al-Ghazi, in varsta de 38 de ani, cetatean american, a fost arestat în această dimineață în North Olmstead, Ohio, fiind acuzat ca a încercat să ofere sprijin material Statului Islamic al Irakului și Levantului (ISIL)”, se arata in comunicatul emis ieri.

Potrivit comunicatului, se presupune că Al-Ghazi a promis sprijin pentru ISIL și liderul său Abu Bakr Al-Baghdadi, prin intermediul social media, în 2014.

Din iulie 2014, pana in iunie 2015, Al-Ghazi a făcut mai multe declarații, încercand să ii convingă pe alții să se alăture ISIL, si si-a exprimat dorința de a comite un atac asupra Statelor Unite, incercand sa achiziționeze o arma AK-47.

Conform estimărilor serviciilor de informații americane, circa 180 de cetățeni americani s-au alăturat sau au incercat sa se alature ISIL, în Siria.

Statele Unite sunt pe locul 4 in topul susținătorilor ISIL pe social media, după Arabia Saudită, Siria și Irak, conform Brookings Institution.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.