Patriarhia Romana: unii jurnalisti ai site-ului Spy News dovedesc neseriozitate!

Va prezentam mai jos un comunicat publicat de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica, semnat de Protoieria Sectorului III Capitală, intitulat: “Spy News vinde fum (de tutun) pentru a calomnia!”.

“Pe site-ul de știri Spy News a fost postată o știre intitulată Exclusiv/Biserica Ortodoxă Română vinde ţigări…, [https://spynews.ro/actualitate/exclusiv-biserica-ortodoxa-romana-vinde-tigari-document-exploziv-slujitorii-domnului-fac-bani-din-iarba-dracului-71446.html] care de fapt reprezintă o nouă dezinformare prin prezentarea în facsimil a unui document perimat de la Registrul Comerțului, interpretat cu răutate pentru a produce senzațional.

Jurnaliștii de la Spy News menţionează tendeţios grupa de încadrare a unei activităţi comerciale specifice într-un domeniu principal de activitate general, conform clasificării şi codificării activităților din economia națională (CAEN).

Totodată, aceștia ignoră cu bună știință, așa cum reiese chiar din documentul prezentat, că activitatea principală pe care Protoieria Sectorului III Capitală intenționa să o desfășoare o reprezintă de fapt „comerțul cu amănuntul al pâinii şi produselor de patiserie” (cod CAEN 4724).

În plus, dacă ar fi solicitat punctul de vedere al Protoieriei Sectorului III Capitală, aşa cum îi obligă deontologia profesională, jurnaliștii Spy News ar fi aflat că acea patiserie prevăzută în anul 2008 nu a funcționat niciodată, Basilica Travel nu are în prezent nicio asociere comercială cu Protoieria Sectorului III, iar preotul Dinu Pompiliu sau Pompilică nu mai este administrator de societate, nici protoiereu la Protoieria III Capitală.

Încă o dată, unii jurnaliști ai site-ului Spy News, specializați în născocirea de știri senzaționale, dovedesc neseriozitate şi dorință pătimașă de-a ataca Biserica.

Protoieria Sectorului III Capitală”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.