Arhiepiscopul Atenei solicita spatiu in grila televiziunii nationale, pentru Biserica Ortodoxa

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei (foto) i-a cerut postului de televiziune național grec (ERT) sa acorde timp de antenă Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Biserica Greciei cere sa i se acorde spatiu în cadrul programelor Televiziunii Nationale Grecesti, care, după ce a fost închisa de către guvernul anterior, a fost redeschisa recent.

Problema a fost discutată in urma cu o zi, în cadrul unei întâlniri între Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și președintele canalului TV, D. Tsaknis.

Acesta din urmă, după întâlnire, a subliniat rolul jucat de Arhiepiscop in combaterea sărăciei și a asigurat că postul de televiziune se va concentra asupra acestei activități, confirmând că o nouă întâlnire cu Arhiepiscopul va avea loc in curand, în cadrul căreia va fi discutat contextul consolidării cooperării bilaterale între ERT și Biserică.

La rândul său, Arhiepiscopul Ieronim a cerut în mod oficial, pentru Biserică, un interval de timp în programul canalului TV.

Între timp, el i-a urat succes președintelui canalului, afirmand: “Televiziunea este o sabie puternica, pe care o putem folosi ca pe un instrument al inițiativelor bune, dar de asemenea, ea poate face si rău. Sperăm că domnul Tsaknis si colegii sa ne vor da exemple bune”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.