publicat în: Arhivă

Arhiepiscopul Atenei solicita spatiu in grila televiziunii nationale, pentru Biserica Ortodoxa

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei (foto) i-a cerut postului de televiziune național grec (ERT) sa acorde timp de antenă Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Biserica Greciei cere sa i se acorde spatiu în cadrul programelor Televiziunii Nationale Grecesti, care, după ce a fost închisa de către guvernul anterior, a fost redeschisa recent.

Problema a fost discutată in urma cu o zi, în cadrul unei întâlniri între Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și președintele canalului TV, D. Tsaknis.

Acesta din urmă, după întâlnire, a subliniat rolul jucat de Arhiepiscop in combaterea sărăciei și a asigurat că postul de televiziune se va concentra asupra acestei activități, confirmând că o nouă întâlnire cu Arhiepiscopul va avea loc in curand, în cadrul căreia va fi discutat contextul consolidării cooperării bilaterale între ERT și Biserică.

La rândul său, Arhiepiscopul Ieronim a cerut în mod oficial, pentru Biserică, un interval de timp în programul canalului TV.

Între timp, el i-a urat succes președintelui canalului, afirmand: “Televiziunea este o sabie puternica, pe care o putem folosi ca pe un instrument al inițiativelor bune, dar de asemenea, ea poate face si rău. Sperăm că domnul Tsaknis si colegii sa ne vor da exemple bune”.