Rusia ar putea avea piata cea mai promitatoare pentru investitori

În ciuda eforturilor occidentale de a descuraja participarea investitorilor la Forumul Economic din Sankt Petersburg, acesta este în plină desfășurare.

Jim Rogers, un investitor legendar, afacerist, autor si presedinte al Beeland Interests, este prezent la acest Forum și a declarat pentru Radio Sputnik că economia Rusiei ar putea fi piața cea mai promițătoare pentru colegii investitori.

“Ei bine, o să schimbe lumea”, spune Rogers, atunci când a fost întrebat despre rolul Băncii BRICS.

“Știti, lumea a fost dominată de FMI, Banca Mondială, precum și de alte instituții controlate de americani, și niciodată nu e bine ca doar un jucător sa se ocupe de tot. Acum vom avea o concurență…”.

“Acest lucru va fi foarte bun pentru lume”, a adaugat el.

“Bănuiesc chiar ca Japonia, în cele din urmă, va fi din ce in ce mai apropiata de Rusia, doar pentru că are nevoie. Unde trebuie sa existe transport, trebuie sa existe resurse naturale”, spune el, pentru Sputnik Radio. “Mergi spre Est, nu spre Vest”. “Putin încearcă să-i încurajeze pe oameni să investească în piața de valori. Cu cat mai mult, cu atat mai bine”.

O parte din puterea Rusiei provine din resursele sale naturale, și nu numai din petrol și gaze naturale, dar și din resurse chiar mult mai esențiale, cum ar fi apa si lemnul.

“Aveți multa apă [în Rusia], ceea ce înseamnă, de asemenea, ca aveți potențial pentru agricultură, ceea ce înseamnă că aveti potențial pentru multe, multe industrii care vor fi importante în viitor”.

Rogers își exprimă, de asemenea, sprijinul pentru acordul de parteneriat Trans-Pacific, spunând că susține toate acordurile comerciale libere și deschise. “Orice deschidere a comerțului și eliberarea comerțului sunt bune pentru toată lumea.”

“In ultimii ani Rusia s-a schimbat, așa că si eu sunt în schimbare”, a spus el. “Dacă poți investi în schimbare, și sa o cumperi la un preț bun, esti pe cale sa faci cel mai probabil multi bani”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.