Monday 15 june 2015

Sunt bunicii iubiti, astazi? Desigur… fiindca pensiile lor sunt de ajutor

Papa Francisc le-a cerut, aseara, părinților și familiilor sa se opuna “colonizarii ideologice, care otrăveste sufletul”.

El s-a adresat celor 25.000 de credincioși din Dioceza Romei, cu ocazia deschiderii Convenției Anuale, dedicata în acest an familiei.

La eveniment au fost prezenti aproximativ 350 de preoti si mai multe familii catolice.

În timpul adresarii sale, Papa Francisc a atins multe probleme, printre care si necesitatea unei “renașteri spirituale” a orasului Roma, care este în prezent zguduit de un scandal de corupție, ce implică autoritățile municipale.

Dar, accentul sau s-a pus pe familie și Sinodul Episcopilor pe tema Familiei, care va avea loc în Vatican, în octombrie, apeland la părinții prezenți, sa-si protejeze copiii in fata atacurilor ideologice împotriva instituției familiei și a tot ceea ce este sacru, care – a spus el – “sunt atât de dureroase și distrug societatea, națiunea, familiile”.

“Acesta este motivul pentru care – a continuat el – avem nevoie de o renaștere spirituală și morală”.

Papa Francisc a amintit frumusetea si diversitatea caracteristicilor masculine și feminine, “complementaritatea și reciprocitatea” în familie fiind foarte importante pentru o creștere sănătoasă a copiilor, care nu trebuie să se teamă de diferențe și să fie martori ai bucuriei iubirii conjugale, pentru a creste și a se dezvolta cu încredere și in siguranta.

El s-a mai referit, de asemenea, la cuplurile care se despart, indemnand să nu-si uite atribuțiile de părinți.

“Nu va vorbiti de rău unii pe alții”, a spus el, fiindca acesta este modul prin care copiii invata cum sa fie ipocriti și să profite de alții.

Papa s-a mai referit, totodata, la cei peste 600.000 de bunici, care trăiesc in Roma, despre care a zis ca trebuie să fie iubiti și respectati. El a făcut apel la familii, sa ia în considerare posibilitatea unor case pentru batrani, pentru bunici, doar ca pe o ultima solutie.

Menționând că o patrime din populatia din Roma este în vârstă, Papa a întrebat: “Sunt bunicii tratați cu respect? Sunt sigur că sunt, în acest moment – a continuat el – pentru că, data fiind criza actuala a locurilor de munca, pensiile lor sunt cele care au mai ramas de ajutor”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile