IAO: Populatie masacrata, batrani si copii facuti sclavi, orase jefuite… sub ochii comunitatii internationale

Lumea civilizată urmărește cu groază și oroare evenimentele din Palmyra. Masacrarea cetățenilor nevinovați, sclavia persoanelor în vârstă și a copiilor, jefuirea orașelor, alcătuiesc o scena de război, de distrugere și suferință, iar în același timp distrugerea sistematică a monumentelor istorice și a sit-urilor arheologice din Orientul Mijlociu, în numele religiei, reprezinta o pierdere majoră, care va afecta în mod negativ societățile locale, pentru totdeauna.

În timp ce orașul vechi Palmyra (foto) este în prezent amenințat cu distrugerea – Patrimoniu Mondial al UNESCO – o intersectare a mai multor culturi, a artei, și un amestec arhitectural al influentelor grecești, romane și persane, suntem uimiti sa vedem comunitatea internațională incapabila sau refuzand sa intervina pentru a opri tragedia care se profilează la orizont.

Intr-un anunt lansat in ultimele ore de Adunarea Interparlamentara privind Ortodoxia (IAO), se arata: “ne alaturam vocii fiecărui cetățean care suferă și adresam un apel internațional tuturor organismelor care exprimă interesele societatii, pentru solicitarea încetarii imediate a crimelor culturale și persecuțiilor din Siria și Irak. Organizațiile trebuie, în sfârșit, să fie sensibilizate, vizavi de gestionarea riscului distrugerilor, și să își asume responsabilitatea, pentru protejarea patrimoniului cultural, atât pentru valoarea sa intrinsecă, cat și datorita rolului său în păstrarea identității comunităților locale.

Solicităm încetarea migrației și a exodului unor părți mari din populația zonei, obligata să-și abandoneze casele stramosesti și să devină refugiata.

Ne exprimam solidaritatea cu toti cetățenii, indiferent de credință, creștini sau musulmani, care sunt persecutați, închiși, exilați și adusi la disperare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.