Biserica Sarba accepta un dialog cu Biserica Romano-Catolica, in Croatia

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe a decis să accepte un dialog, de data aceasta cu Biserica Romano-Catolică, și anume cu Conferința Episcopilor Catolici din Croația, pornind de la intenția exprimată de Biserica Romano-Catolică, de canonizare a controversatului Cardinal Aloys Stepinac, Arhiepiscop de Zagreb în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și vicar oficial al forțelor armate ale așa-numitului “Stat Independent al Croației” [satelit al celui de-al treilea Reich, 1941-1945].

Subiectele care se vor discuta, vor include rolul lui Stepinac în această perioadă tragică și în contextul relațiilor dintre sârbi si croati în secolul al XX-lea.

În plus, Mitropolitul Porfirie de Zagreb si Ljubljana a fost numit președinte al Comisiei Consiliului Permanent pentru Dialog cu Conferința Episcopilor Croați.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.