Delegatie a Patriarhiei de Constantinopol, prezenta la manifestarile din Rusia

Zilele trecute, pentru a participa la festivitățile legate de Ziua Literaturii și Culturii Slave, in ziua numelui Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, la Moscova a sosit o delegație a Patriarhiei de Constantinopol.

Delegația a fost condusă de Mitropolitul Methodios de Boston. El a fost însoțit de Arhimandritul Natanael (Simeonidis).

În ziua sărbătorii Sfinților Chiril și Metodiu, oaspeții din Patriarhia Constantinopolului au fost prezenti la slujba oficiata in Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, alaturi de episcopi și clerici ai Patriarhiei ruse, reprezentanți ai altor Biserici Ortodoxe locale.

După un concert festiv desfasurat in Piața Roșie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Patriarhul Rusiei a primit delegația in camerele patriarhale ale Catedralei Hristos Mântuitorul.

În timpul șederii lor în Biserica Ortodoxă Rusă, oaspeții din Patriarhia Constantinopolului s-au deplasat la Lavra Sfintei Treimi si Sfantul Serghie, in Manastirea Sretensky, au vizitat școlile teologice din Moscova și Seminarul Teologic Sretensky.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.