De ce s-a inchinat Ministrul Apararii Ruse?

O mare parte a mass-mediei a constatat că Ministrul Apărării Federatiei Ruse, Serghei Shoygu, s-a inchinat inainte de a începe ziua Parada Victoriei – conform publicatiei “Eer” (“Relații Economice Externe”) – in timp ce trecea cu automobilul propriu, pe sub o arcada din Piata Rosie a Moscovei.

Jurnaliștii jurnalului Kommersant au subliniat că niciunul dintre Miniștri anteriori rusi ai Apărării nu a facut un astfel de gest înainte, explicandu-l astfel:

“Când automobilul cu Sergei Shoygu a apărut dinspre Turnul Spasskaya al Kremlinului, s-a oprit, și înainte de a reporni, ministrul s-a inchinat. Ideea este că arcada pe sub care a trecut automobilul lui Shoygu face parte dintr-o biserica. Recent, în cursul lucrărilor de reconstrucție, o icoana a fost descoperita chiar aici (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ascunsa într-o nișă. Din vremuri stravechi, moscoviții s-au inchinat de fiecare dată când treceau pe sub aceasta arcada. Istoria acestei biserici i-a fost prezentata lui Serghei Shoygu, cu aproximativ un an în urmă, și i-a cucerit inima”, afirma cronicarul ziarului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.