Cartierul crestin din Ierusalim a fost atacat. Declaratie comuna

Locuitorii din cartierul creștin al Ierusalimului devin victime ale atacurilor extremiștilor; de data aceasta nu a avut loc doar profanarea altarelor lor, ci si a caselor acestora, conform unui raport al publicatiei Linga.

Zilele trecute, trei organizații publice crestine din Ierusalim – “Tinerii din Cartierul Creștin”, “Dezvoltarea Comitetului Cartierului Creștin” și centrul “Sămânța unei vieți mai bune” – au publicat o declarație comună, în care au condamnat cele mai recente evenimente, care au avut loc pe teritoriul faimosului district al vechiului oras. Conform activiștilor pentru drepturile omului, un grup de indivizi a intreprins un raid barbar pe teritoriul creștin. Ca urmare, o mănăstire aparținând unei jurisdicții a Bisericii Etiopiene a fost avariată, împreună cu mai multe case și magazine aparținând creștinilor.

Extremiștii au vandalizat, de asemenea, o cruce memoriala, care se afla la ușile cladirii birourilor Mitropoliei Etipiene.

În ciuda faptului că acesta nu este primul caz al unui asemenea raid al fanaticilor, reclamantii au raportat noi detalii alarmante: “asemănărea cu stilul ISIS”. Astfel, atacatorii, deja identificati de autoritățile de aplicare a legii, au fost auziti strigând blesteme la adresa “închinătorilor crucii”, “deloc tipice societatii palestiniene”, potrivit experților.

La rândul lor, activiștii au subliniat inadmisibilitatea unor astfel de demonstrații de ura interconfesionala și interetnică”, “care servesc obiectivelor anumitor persoane și partide”.

“Trebuie ca structurile și centrele respective să controleze situația în districtele învecinate, aflate sub controlul lor, pedepsind sever perturbarea legăturilor națiunii noastre”, au accentuat serviciile de presă ale organizațiilor amintite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.