Credinta Ortodoxa a fost factor decisiv in obtinerea Victoriei

Credința ortodoxă a jucat rolul principal in victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (cel de-Al Doilea Razboi Mondial), considera șeful Departamentului Sinodal pentru Relatii intre Biserică și Societate, protopopul Vsevolod Chaplin.

“În ciuda faptului că ateismul de stat fusese deja infiintat oficial în Uniunea Sovietică, Credința Ortodoxă și principiile morale legate de aceasta, si spiritul național format de aceasta, au constituit factorul decisiv pentru câștigarea Victoriei”, scrie preotul în articolul său publicat de jurnalul Rus Derzhavnaya.

Citând memoriile veteranilor, el subliniază că, chiar si instructori politici și liderii Komsomol-ului isi făceau semnul crucii in cele mai grele momente, crezand in Dumnezeu mai mult “decat in Stalin și Partidul Comunist”.

“Cu toate acestea, sistemul de stat a ajutat, de asemenea, la Victorie: colectivismul, puterea de sacrificiu, victoria comunului asupra privatului, înțelegerea faptului ca lupta se ducea intre bine și răul universal – toate aceste lucruri au unit poporul într-o identitate, pe care a exploatat-o eroic”, mai explica acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.