Macedonia: ce a discutat Patriarhul Rusiei cu Presedintele tarii?

In aceste zile, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a întâlnit cu Președintele Macedoniei, George Ivanov, care a venit la Moscova pentru marcarea celor 70 de ani de la victorie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și Președintele Macedoniei au facut un schimb de opinii, vizavi de relațiile religioase și culturale vechi între ortodocșii din Macedonia și popoarele aflate sub îngrijirea spirituală a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Aceștia au mai discutat, de asemenea, despre istoria lor comună, pornind de la Sfinții Chiril și Metodie.

De asemenea, s-a mai discutat despre situația Ortodoxiei în Republica Macedonia de astazi. Constatând că vechea Arhiepiscopie de Ohrid a jucat un rol foarte important în dezvoltarea civilizației creștine europene, Patriarhul Kirill a subliniat necesitatea unor eforturi de reglementare a statutului canonic al Ortodoxiei in Macedonia: “Trebuie sa ne indreptam, treptat, spre soluționarea acestei problemă și spre rezolvarea ei pașnic, fără conflicte, pornind de la fundamentul canonic”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.