Nigeria: Masura suferintei catolicilor aflati in mainile Boko Haram

Un nou raport, publicat de Serviciul Catolic de Stiri din Manchester, Anglia, demonstreaza amploarea suferinței catolicilor nigerieni în mâinile militanților Boko Haram, in special prin cei 5.000 de catolici ucisi într-o singură dioceza.

100 000 de catolici din Dieceza de Maiduguri, în nord-estul țării, au fost stramutati, in urma campaniei de șase ani de violență, a grupului militant musulman, conform unui “Raport al Situației privind Activitatea Boko Haram în Dieceza Catolica de Maiduguri”.

Exista acum aproximativ 7.000 de văduve in dioceza și aproape 10.000 de copii orfani, a mai declarat raportul.

Printre cei strămutati se numara si 26 dintre cei 46 de preoți ai Diecezei, 200 de cateheți și 20 de surori, arata raportul.

Dioceza include statele Borno si Yobe și o parte din Adamawa.

Mai mult de 350 de biserici din Dieceza au fost țintele unor atacuri teroriste, “un număr mare dintre ele fiind distruse de mai multe ori”, se arata in raport.

Boko Haram controleaza aproximativ trei sferturi din teritoriul diocezei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.