In cea mai veche manastire din Occident, episcopii vor discuta despre radicalizarea musulmanilor europeni

Cea de a patra reuniune a episcopilor europeni si a delegaților pentru relațiile cu musulmanii, va avea loc în cea mai veche manastire din Occident, încă activa, din anul 515, în Elveția.

Dinamica religioasa si culturala a musulmanilor din Europa și dialogul dintre creștini si musulmani vor constitui punctul central al celei de-a 4-a reuniuni a episcopilor și delegaților pentru relațiile cu musulmanii din Europa.

Reuniunea, intitulata: “Cum se schimbă musulmanii din Europa”, va avea loc in perioada 13-15 mai 2015, la Mănăstirea Saint Maurice, în Elveția, în cantonul Valais, conform unui raport al Consiliului Conferințelor Episcopale Europene (CCEE).

După întâlnirile din Bordeaux, din 2009, Torino in 2011 și Londra în 2013, cei 40 de experti în dialog cu musulmanii vor aborda problema “radicalizarii” pe continentul european.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.