Papa Francisc discuta telefonic cu Patriarhul Copt, despre o data comuna a Pastelui

La doi ani după întâlnirea lor (10 mai 2013), Papa Francisc l-a abordat la telefon pe Patriarhul Tawadros al II-lea, Papă al Alexandriei, șef al Bisericii Ortodoxe Copte.

O conversație telefonica “lunga și prietenoasa” a avut loc duminică după-amiază și a atins “două teme majore: voința de a continua angajamentul comun al unității creștine și un proiect de acord pentru celebrarea Paștelui la o dată comună”, a spus Rev. Federico Lombardi, director al Biroului de Presă al Vaticanului.

Patriarhul Tawadros al II-lea a decis, recent, o dată comună pentru celebrarea Paștelui, la o întâlnire cu Biserica Coptă din Olanda, pe data de 3 mai: conform Radio Vatican, el a spus că această problemă “nu are implicații asupra credinței și doctrinei” și a confirmat că proiectul de unificare a datei a fost luat in discutie.

Dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare de stiri, Papa Francisc i-a scris, de asemenea, un mesaj Patriarhului copt.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.