Crestinii pakistanezi cer sa li se permita pelerinajele la locurile sfinte din Israel

Un grup de creștini pakistanezi i-a cerut guvernului local sa le permita creștinilor să meargă în pelerinaj la locurile sfinte din Israel.

Fratia Oamenilor lui Dumnezeu din Pakistan (GPFP), o organizație creștină cu sediul la Karachi, care monitorizeaza relațiile diplomatice cu Israelul, a organizat un protest, duminică, in fata clubului de presă din Karachi, pentru a solicita ridicarea interdicției de călătorie pentru crestinii pakistanezi în Israel.

Ashraf Butt, secretar general al Fratiei, a declarat pentru UCANews ca, intrucat Pakistanul nu recunoaște Statul Israel și nu menține relații diplomatice cu acesta, comunitatea creștină din Pakistan a fost privata de drepturile ei legitime religioase.

“Musulmanii pot merge liber la Mecca și Medina in pelerinaj, dar noi de ce nu ne putem exercita obligațiile noastre religioase garantate de constituția Pakistanului?”, a intrebat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.